Seasons Gallery presents предстоящата изложба на Владимир Гоев
Opening: 18:00
Date: 16.04.2018 - 30.04.2018

Днес повече от всякога тази изтънчена и деликатна живопис, която Владо успя да съхрани и развие въпреки превратностите на времето, ни е нужна и необходима не само като поетика, но не по-малко и като свидетелство, че артистичните достойнства на изкуството са преди всичко достойнства на характера. Труден характер, преди всичко за себе си, Владо Гоев ни напомня, че трайните истини принадлежат на дълбочината на човешките вълнения, а не на медийното надвикване. Един живописец ни говори с езика на тишината, на човешки преживяната природа, с езика на онази невидима духовност, която преди да се роди в пространството на картината, живее в сърцето на твореца. Загърбил суетните амбиции, съхранил артистичните си илюзии, приел природата не в нейната определеност, а в нейния вътрешен живот, Владо все по-често и все по за дълго посреща сивосребристите изгреви и залези от малката къщичка в Черноморец.
Времето е трудно, кризата в душите е много по-страшна от кризата в бита и живота, разочарованията и погребаните надежди живеят със стари и нови илюзии...
Нощта като че ли приближава?! Но там някъде, на края на хоризонта, там, където морето изчезва в тънката ивица на безкрая, денят се пробужда преди нощта да завладее душите.
Живописта е жива...!
Не всичко е загубено!

Светлин Русев

Pictures from opening